headerfoto ©Rothaarsteigverein-Björn-Hänssler-Hängebrücke-bei-Kühhude

Rothaarsteig

Sinds 2001 is de Rothaarsteig (154 km) uitgegroeid tot een klassieker op wandelgebied. De makers van het pad noemen het de 'Weg van de zintuigen', omdat er langs de 'Steig' van alles is te zien en te beleven. 

Wat er dan zo bijzonder is aan de route? Natuurlijk zijn er panoramapunten, die een machtig uitzicht bieden over de omgeving. Maar onderweg kom je ook diverse kunstwerken tegen, een indrukwekkende hangbrug, een blotevoetenpad en zelfs design outdoor-meubilair als bossofa's en rusteilanden.

Wees ook niet verbaasd als je rangers in het wild spot met hun kenmerkende hoeden. Zij beschermen het bos en zijn bewoners, onderhouden het pad en beantwoorden vragen van wandelaars. Andere opvallende kenmerken zijn de routeaanduidingen met een witte R tegen een rode achtergrond en de circa 60 toegangs-wandelwegen die je naar de hoofdroute voeren.

De Rothaarsteig behoort tot de categorie Top Trails of Germany, ofwel de mooiste wandelroutes in Duitsland. Hoewel de naam anders doet vermoeden: het is geen moeilijke tocht met urenlange beklimmingen. Je wandelt vrijwel steeds tussen de 400 en 800 meter boven NAP.

Meer info: Rothaarsteig.de
Headerfoto: Hängebrücke am Rothaarsteig ©Rothaarsteigverein e.V. / Hänssler
Inzetfoto: Duftgenuss ©Rothaarsteigverein e.V. / Kappest

Lees ook: